Skip to content
Your French Connection

Bonjour !

Even voorstellen…

Bonjour, ik ben Marie Legendre, Française met 15 jaar Nederland achter de rug :-).

Ik werk nauwkeurig, luister goed naar je behoeftes – waardoor ik echt op maat kan leveren – en vooral, ik kom mijn afspraken na. Flexibiliteit en creativiteit zijn twee andere troeven van mij.

Na en tijdens mijn studies in plantkunde & tuinbouw en later in voeding & diëtetiek, heb ik 15 jaar in de groene sector gewerkt in een internationale omgeving, vanuit Nederland.

Daarnaast ben ik altijd bezig gebleven met verse producten, gezondheid, duurzaamheid en natuur. Klik HIER voor mijn Curriculum Vitae (powered by LinkedIn).

Wat heb ik met verhalen?

Verhalen verbinden! Ik ben gek op goede verhalen, waar ze ook te vinden zijn: in boeken en films natuurlijk, maar ook op verpakkingen, posters, in brochures en online! Een goed verhaal neemt je gewoon mee: het wekt je emoties, je creativiteit en je intellect op. Ook vind ik het geweldig om de juiste woorden te vinden die precies beschrijven wat je wilt zeggen, een bepaalde sfeer kunnen creëren en natuurlijk weten jouw publiek te prikkelen of te veroveren!

Wat heb ik met talen?

Hoe leuk is het om jezelf in meerdere talen te kunnen uiten. Talen zijn rijk aan specifieke termen en uitdrukkingen, die vaak heel veel vertellen over geschiedenis en cultuur. Toen ik in Nederland kwam wonen en werken, heb ik cultuurverschillen meegemaakt. Die zorgen eigenlijk voor unieke ervaringen, maar ook voor hoofdpijn! Het zijn wonderen en “levenszuurmakers” tegelijk. Maar ook zo, zijn cornichons ~ of augurken ~ super lekker toch?! Van mij mogen cultuurverschillen er zeker zijn. Sterker nog, we zouden ze moeten koesteren. Toch mogen ze jou niet tegenhouden in je geweldige groeiplannen!

Taal maakt uit maar zou niet hoeven uitmaken. Een goede tekst of vertaling ~ die je intenties en je stijl net zo goed kan weergeven als het uit je hart komt ~ is goud! En daar ga ik voor: beleving en kwaliteit keer op keer!
Your French Connection

En verder.. als ik niet bezig ben met toffe verhalen en vlijmscherpe content, vind je me vaak:

  • Buiten!!! op de fiets of in het water.. verbonden met de natuur, want daar word ik rustiger en creatiever van.
  • In de keuken, waar ik nieuwe producten en recepten uitprobeer. Zelf bak ik heerlijke Bretonse crêpes en galettes op feesten en evenementen, miam!
  • Onder mensen: graag leg ik contact, leer ik nieuwe mensen en culturen kennen. Ik hoor waar mensen mee bezig zijn en waar ze tegen aan lopen ~ in het geval dat ik ze helpen kan. Vaak komen moeilijke oplossingen van ‘simpelweg’ naar elkaar luisteren, sparren, brainstormen en elkaar het beste gunnen!
Your French Connection

Waarom een French Connection?