Skip to content
Your French Connection

In de praktijk

Projecten

Meedenken én uitvoeren

Kort geleden ben ik voor mezelf begonnen. De uitdagingen en aanvragen die binnenkomen komen zijn heel divers. Vertalingen, tekstschrijven – waar ik altijd van kan genieten! -, betere zichtbaarheid creëren door redactionele ruimte aankopen, maar ook strategische vragen, marktonderzoeken of lange termijn projecten zoals het opbouwen van een compleet ecosysteem in Frankrijk.

Zo ga ik meestal aan de slag:

  • Belangrijk vind ik om een gevoel te krijgen over de type onderneming en de ondernemer(s) zelf! Dit gaat via een of meerdere gesprekken, waar ik best veel vragen kan stellen! Goed luisteren = beter begrijpen.
  • Daarna verdiep ik me in de bestaande stof: het verhaal, het product, de klanten… maar ook de waarden en uitstraling die bedrijven graag aan hun business geven.
  • Ook check ik goed of we de juiste doelgroep op het oog hebben!
  • Daarna ontwikkelt het zich meestal organisch: deels uit ervaring en eerdere meegemaakte projecten + slimme aanvulling door nieuwe onderzoeken en uitvindingen. Let op! Ik ga nooit uuuuuren aan de slag op kosten van mijn klanten zonder duidelijke afspraak.

Eigenlijk groei ik mee met aanvragen en uitdagingen van mijn klanten: ik pas me aan nieuwe situaties en maak handig gebruik van eerdere ingeladen kennis en ingebouwde creativiteit. Altijd reken ik op samenwerking, ruimte om te ontdekken en te onderzoeken, én tolerantie. 1+1=3 !

Zij gingen je voor…

Met Marie in ons team laten we onze tuinbouwklanten groeien in Frankrijk. Niet alleen spreekt zij de Franse taal, ze spreekt ook de taal van de tuinbouw. Marie bouwt samen met ons aan het gewenste netwerk met handel, bloemistenorganisaties, pers en overige relevante relaties binnen de tuinbouw. Ze is daadkrachtig, proactief en een hele fijne sparringpartner die meedenkt hoe we qua strategie en aanpak het beste kunnen aansluiten op de Franse cultuur en markt. Ook draagt zij zorg voor een groot deel van de implementatie. Bovendien is Marie een hele prettige persoonlijkheid. Echt een aanvulling op ons team!

Brigitte Hagen, Concept Factory

Marie is onze Franse correspondent om de marktontwikkelingen in Frankrijk en Wallonië in de gaten te houden. Ze geeft ons de juiste leads om grijze gebieden in de markt in kaart te brengen die we nader kunnen onderzoeken. Ze reageert snel en begrijpt de problemen die haar worden voorgelegd heel goed!

Femke Mosch, Kramer Food Family

Marie is voor ons het verlengstuk naar websites en online marketing in Frankrijk : zij werkt mee om onze aanwezigheid en bekendheid daar een boost te geven.

Ze schakelt hiervoor zowel met onze organisatie als ons online marketingbureau. Daarbij komt ze zelf met ideeën voor publicaties en verzorgt ze hierbij de teksten.

Robbert Duijndam, Duijndam Machines

Carte blanche! Die kaart moet je aan Marie geven. Ze gaat bewust en gedreven aan de slag, met jouw doel in gedachten. Ze verspilt geen tijd en dat is juist het fijne aan samenwerken met Marie: ze kent de drukte en zal je niet voor niets storen. Af en toe krijg je een kort update-bericht óf een echte vraag, verder zorgt zij ervoor dat je er als drukke ondernemer geen omkijken naar hebt. Superfijn!

Wim & Katrien, Den Overkant

Marie is praktisch ingesteld en denkt graag en prettig mee. Met de vrij recente opening van onze mooie zaak, hebben we weinig tijd aan onze buitenlandse klanten kunnen besteden, terwijl ze ongetwijfeld in deze omgeving rondlopen! Fijn dat we ze nu wel aan kunnen spreken. Marie pakte het netjes en vlot op, op een ontzorgende manier voor ons. Fantastisch!

Joke & Perry, Bij Ons

Het is leuk en vertrouwd werken met Marie. Je weet dat het goed komt: er is maar een half woord nodig en ze denkt ‘even’ mee, over nu én de toekomst. Toeval of niet, sinds onze samenwerking komen er meer Franse families op de camping. Superfijn om te weten dat gasten goed geïnformeerd zijn over wat we te bieden hebben. Vive la France!

Janine, Groene Camping in de Polder
Your French Connection

Maak ook succesvolle stappen met je Franstalige business partners en klanten!